Äventyrakademins Sherpas

Det här är några av våra vänner som berättat spännande historier och hjälpt oss är vi varit ute på äventyr

Amanda Mannervik

älskar att springa. Hon har sprungit genom hela Spanien! Amanda vidareutbildar sig just nu till Fjälledare vid Storumans Folkhögskola i södra Lappland. Hennes föreläsning var väldigt uppskattad mycket för att hon är utbildad coach. Vi fick alla spring i benen!

Robin Trygg

blev yngste svensk på toppen av Mount Everest 2011 och besteg berget en andra gång 2016. Robin tog med Äventyrsakademins flagga till toppen av Everest och kom tillbaka till oss och berättade om äventyret och lämnade tillbaka flaggan. Att han dessutom jobbade med Idol gjorde inte föreläsningen mindre spännande.

Linda Eckhardt

har lärt oss hur man fångar krokodiler. Det måste man ju kunna som äventyrare. Hon var i Costa Rica och forskade på krokodilägg i djungeln. Linda är också dykinstruktör och var med när vi provade på att sportdyka i en bassäng.

Magnus Woxén

är professionell seglare och har kappseglat runt jorden fyra gånger! Om inte det skulle räcka så har han seglat Gotland Runt 25 gånger. Vi fick lära oss allt om vad man ska göra och inte göra ute på världshaven när han föreläste för oss.

Victoria "Pyran" Björkegren

är Mountainbikeledare i Friluftsfrämjandet. 2015 cyklade hon hela Kungsleden ensam. Vi hade superkul när hon guidade oss runt i Hagaparken på mountainbikes. 

tsrt

Adrien Montcoudiol

kommer från Frankrike och är mästare på slackline. Han brukar spänna upp ett rep mellan två bergstoppar och gå på lina sådär en 100 meter upp i luften. När vi besökte Rope Access var han med och hjälpte oss fast bara på 10 meters höjd. 

tsrt

Eva Rimnäs

är klätterinstruktör och hängiven skidåkare. En solig vårdag åkte Äventyrsakademin till Häggsta i Stockholm där Eva lärde oss grunderna i klättring. Alla lyckades ta grönt kort i klättring som man måste ha om man ska klättra med rep i en klätterhall. Tack Eva!

Olivia Kiwanuka

jobbar som expeditionsläkare och driver företaget Adventure Medicine. Hon hade just kommit hem från Svalbard och dessförinnan Kilimanjaro när hon besökte Äventyrsakademin och lärde oss hur vi kan rädda liv och ta hand om varandra när man gjort sig illa.

Cia Jonsson

driver en reklambyrå i Stockholm där vi hälsade på och fick lära oss hur man paketerar en äventyrsidé för att sälja in den till företag. Hon var också med när vi lärde oss hur man tar sig upp ur en isvak.

tsrt

Staffan Björklund

har vunnit EM i Adventure Racing och kom och berättade för oss om hur det är att jobba med äventyrstävlingar. Han har tävlat i Chile, Costa Rica, Hawaii och Kina för att bara nämna några platser. Staffan tävlar för Peak Performance Adventure Racing Team och kan allt om klättring, löpning, simning och cykling.

Nina Westerlind

var med när vi provade att åka långfärdsskridskor vid Hellasgården i Nacka. Att vara ute på isen kan vara farligt om man inte har kunskap, men har man det är det bland det roligaste och bästa som finns. Nina såg till att det blev både säkert och kul.

Peter "Törna" Törnestam

kom och berättade hur det går till när man hoppar fallskärm. Det var den enda gången föräldrar också var välkomna till Äventyrsakademin. Törna har gjort flera tusen fallskärmshopp och var också med när vi hoppade tandemhopp med Stockholms Fallskärmsklubb i Gryttjom utanför Uppsala. Ett minne för livet!

Marcus Robell

berättade allt om att paddla Stand-Up Paddleboard eller SUP. Marcus kan det mesta om SUP, surfing och kitesurf och är han inte i Costa Rica eller Hawaii så hittar du honom på Torö vid Nynäshamn. Marcus följde med när vi utforskade grottorna i Klövberget i Tyresö.

tsrt

Longboardkillarna

Toste Lagerkvist, Oskar Askelöf, Texas Wistrand och Karl Granström åkte longboard från Stockholm till Oskarshamn på höstlovet. De hälsade på hos Äventyrsakademin och berättade och visade bilder om äventyret. Kom gärna tillbaks när ni gjort fler sköna äventyr!

Victoria Ödmark och Tove Beckman

har startat en springtävling till förmån för Cancerfonden, "Vem springer du för?" Eftersom vi har planer på att starta en äventyrstävling själva kom Victoria och Tove och gav oss en massa tips och idéer. Det blev inte bara en berättelse om en springtävling, utan om livet, drömmar och att man kan nå mycket längre än man tror.

Stefan Blom

jobbar med flyg och tog med oss upp i luften där vi fick prova att flyga själva! Det var en fantastisk känsla att själv få styra ett litet flygplan. 

Per Calleberg

är psykolog och biolog och en hängiven klättrare sen 70-talet. Han har skrivit flera böcker, bl.a. "Stora klippklättringsboken" och "Krishantering i arbetslivet". Han höll en mycket uppskattad kurs i krishantering för våra ledare på Äventyrsakademin.

Felix Oppenheim

är professionell fotograf med hela världen som arbetsfält. Han skulle egentligen bara ta bilder när vi klättrade, men vi bjöd Felix på lunch och vi satt hänförda över alla hans historier. Som när han till exempel fotade Sylvain Sudan på 8,000 meters höjd i Himalaya.

Jesper Mars

är brandman och jobbar också med klätterutbildning i räddningstjänsten. Om du någon gång ska hänga i ett rep, är du helt säker om Jesper har gjort knuten. När Äventyrsakademin skulle lära sig hur man räddar någon på en bergvägg fick vi hjälp av Jesper på Rope Access i Solna. Vi hade en heldag med massor av kul övningar.